„Остава“ гастролира в 23 театъра догодина

„Остава“ гастролира в 23 театъра догодина | StandartNews.com

Група „Остава" тръгва на акустичен гастрол в началото на следващата година. Свилен и сие ще придружават музикантите от струнен квартет „Сапаев", с който ще свирят не в спортни зали или клубове, а на театрални сцени.
Ексеприменталният за България проект е на драматурга и в момента временно изпълняващ длъжността директор на Хасковския театър Елин Рахнев.

Турнето ще мине под заглавието „Остава и театъра". Турът на култовата банда стартира на 20-ти януари 2015 година от хасковския театър „ Иван Димов", в рамките на една година ще мине в 23 театъра в страната и ще завърши София. Все още обаче се уточнява сцената, на която ще се сложи точката на арт проекта-зала „България" или Народния театър.
Надяваме се да се случи така както сме го замислили, защото театърът не е само място, където трябва да се поставят и гледат пиеси, а много по-голямо поприще. Освен това за всяка голяма банда е мечта да стъпи на театрална сцена, а Остава са подготвени това да им се случи, коментира Рахнев.

Освен старт на експерименталната музикална обиколка на групари по театралните сцени, той е замислил и още нещо, което ще се случи през идната година в хасковския театър за първи път у нас. Работи се по организацията на първия Фен магазин на театъра. Подобни магазини са обичайни за големите театри по света като Арена ди Верона например.

В началота на 2015 година Елин Рахнев ще възстанови на хасковска сцена и култовата постановка на Пламен Масларов "Маршрутка", чиято то драматургия е негова.

Елин Рахнев уточни още от сега , че макар да се чувства изключително уютно в театъра в Хасково, няма да се кандидатира за негов шеф при предстоящия конкурс за титуляр. Мястото обаче е желано за настоящия заместник- директор на театъра Стелиян Николов, който призна, че ще участава в надпреварата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай