12:50 ч.

10.05.17

2 мин.

0

0

0

Американски режисьор поставя „Паякът“ в Маями

от Стандарт |

Американски режисьор поставя „Паякът“ в Маями

Няколко месеца след американското турне на "Паякът" пиесата на Димитър Касабов и Йордан Славейков ще бъде поставена през юли в Маями в Международния университет Флорида. Двигател на проекта е режисьорът, драматург и преподавател Майкъл Яуни. Той се запознава с българския текст миналата година, а по време на американската обиколка напредставлението с Пенко Господинов и Анастасия Лютова пътува до Ню Йорк, за да го гледа. Яуни е сред учениците на великия режисьор и педагог Еуженио Барба.


Българските автори, които са и режисьори на пиесата, са поканени да вземат участие в последните репетиции на американския спектакъл. Те ще бъдат и специални гости на първите премиерни представления.


Пиесата ще се играе на сцената на учебния театър десет поредни вечери. В театралния департамент на висшето училище в момента текат кастинги.


За шест години „Паякът" има повече от 75 представления. 20-дневното американско турне на спектакъла през февруари премина с голям успех. Билетите бяха седмици предварително разпродадени. „Паякът" е първият и единствен български спектакъл, игран на най-големия в Северна Америка фестивал за камерни представления New York International Fringe Festival. Тогава престижните издания Village Voice и The New York Times поместиха позитивни рецензии за пиесата и играта на актьорите.


„Паякът" може да гледате в „Сфумато" на 13 май, събота.


Друг общ проект на режисьорския тандем Касабов и Славейков е пиесата от Тенеси Улимяс „Стъклената менажерия". Тя ще бъде показана отново в „Сфумато" ден по-рано, на 12 май, петък.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент