21:30 ч.

16.11.16

2 мин.

0

2

0

Деян Донков позира във фентъзи етюд

от Стандарт |

Деян Донков позира във фентъзи етюд

Койна Русева и Йордан Йовчев участват в изложбата, която откриват на 17 ноември


Фентъзи превъплъщения на Деян Донков, Койна Русева, Ицко Финци, Йордан Йовчев, Атанас Атанасов, Джон Лоутън ще могат да се видят в артгалерията на "Виваком", бившата Телефонна палата, от 17 ноември в 19, 30 часа. Кадрите са най-доброто от личните проекти на младия фотограф Йвайло Петров, които той представя в експозицията "Отвъд портрета". Сред тях има още тату артисти, диригенти, математици, историци, спортисти. И всички те са част от сюрреалистичната игра на въображението на автора, който изпълва класически сюжети и пози с нов смисъл. Провокативната изложба разкрива както непознати образи, така и лицата на някои от най-известните наши звезди. За първи път пред публика ще бъдат показани сериите „Модерният светец", „Портретите на срама" - за драматичните условия, в които са принудени да тренират спортистите в гребна база Видин, "Mythological First World Problems", както и монументалните фотографии „Човешката природа", „Полета на Икар" и „Съвременната битка".


Ивайло Петров създава с творчеството си нови светове. Чувствителността му, постановките и вниманието към детайла го превръщат в истински майстор на зрелището. Младият мъж учи един семестър арабистика, преди да осъзнае, че филологията не е за него, а влечението му към фотографията е достатъчно силно, за да последва повика на страстта. Завършва в Нов български университет, където после води и фотографски курс. Занимава се професионално със снимане от 10 години. Първата му фотосесия е на Левон Хампарцумян за списание "Bulgaria On Air", за което снима и до днес. В портфолиото му влизат ангажименти за автомобилни марки, молове, рекламни агенции, самостоятелна изложба във "Фотосинтезис".


Ивайло се вдъхновява от космоса, приема светлината за наука и магия и постоянно експериментира. Владее екстремната макрофотография. Светът и човекът, гледани през обектива, за него е и професия, и хоби, но не е привърженик на схващането, че фотографът трябва винаги да носи със себе си апарат. Разделя личните си проекти от професионалните си ангажименти, но и двете му носят голямо удовлетворение. "Правя портретна, имиджова и концептуална фотография. Обичам да (си) задавам въпроси. Макар че отговорите невинаги са абсолютно конкретни, това ми помага да си оставам що-годе нормален в иначе доста странната ни реалност. Смятам се за гъвкав фотограф, който цени индивидуалния подход към всеки проект, който получава и инвестира сериозно количество време във внимателното му обмисляне. Работата ми обаче е и мое хоби, което ми носи искрено удоволствие и в свободното си време се опитвам да реализирам лични проекти на различни теми – напоследък най-често концептуален портрет, но много харесвам социално ангажирани неща, намирам ги за особено силни като фотографски материал", казва 28-годишният творец, чиято изложба може да се види до 5 декември.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

· 10:21 · 13.12.2016
3 ПРАВИЛА ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ И ПРЕМАХНЕТЕ ХЕМОРОИДИТЕ ... виж в сайта на "Завещавам Ви здраве"
Потребител · 16:56 · 18.11.2016
на мама ви путката "фeнтъзи"
изроди
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент