Писател-емигрант е носител на наградата "Чудомир"

Писател-емигрант е носител на наградата "Чудомир" | StandartNews.com

Писателят-емигрант Румен Иванчев, който от години живее в Италия, е тазгодишният носител на националната литературна награда "Чудомир" за хумористичен разказ.

Отличеният разказ - "Адмиралът", е публикуван в хумористичния седмичник "Стършел", който по традиция организира най-старият литературен конкурс в рамките на Чудомировите празници в Казанлък Наградата ще бъде връчена на 1 април, информират домакините на очакваните празници, посветени на големия писател хумористи и художник, Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Те бяха открити официално с художествената изложба "Избрано от Чудомир" в литературно-художествения музей на Чудото в сряда вечер.

И тази година афишът на празниците включва разнообразни културни прояви - научна конференция "Чудомир и нашето съвремие", театрални постановки, премиери на книги, фотоконкурсът "Човекът до мен", няколко национални конкурса за деца – за весела рисунка "Малките нашенци", за детска хумористична творба "Присмехулници", за хумористично изпълнение "Чудонемирчета", изложби, концерти и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай