Литературният фестивал започва в "Микстейп"

Литературният фестивал започва в "Микстейп" | StandartNews.com

Софийският международен литературен фестивал ще отвори врати на 25 ноември от 18.30 ч в "Микстейп 5". Второто издание на арт събитието взема на фокус авторите от скандинавския север. Затова В 19.30 часа започва тематичното парти "Северът зове". За музиката ще се погрижат "Фонотека Електрика".

Фестивалът ще се проведе от 25 ноември до 14 декември 2014 г. в мраморното фоайе на НДК и много други места в София.
Водещ акцент тази година ще бъде Детската програма. За да зарадват най-малките читатели, а и всички пораснали деца, за пръв път в България ще пристигнат световноизвестният шведски автор на детски книги Улф Старк и по-младият му колега от Норвегия Ендре Люн Ериксен.

По време на фестивала малките читатели ще имат възможността да участват в много игри, куклен театър и разходка с автора Мила Попнеделева-Генова из създадените от нея чудни книжни светове. Ще могат да се "гмурнат" сред героите на детските книжки на издателство "Рибка", както и да опитат от "Вкусна география" на Зорница Христова, Анна Бодакова, Дара Варадинова, Десислава Димитрова. А за онези, които обичат да рисуват, ще има анимационна работилница по мотиви от скандинавски митове и легенди, водена от Радостина Нейкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай