Левандовски подобри 11-годишния рекорд на Мартин Петров

Левандовски подобри 11-годишния рекорд на Мартин Петров | StandartNews.com

Феноменалното представяне на Роберт Левандовски, който реализира 5 гола за 9 минути при категоричния успех на Байерн (Мюнхен) с 5:1 над Волфсбург късно снощи, изуми всички, като наред с това отбеляза и нов рекорд в Бундеслигата.

Бившият национал на България и звезда на "вълците" в периода между 2001 и 2005 година - Мартин Петров също има своето участие в рекордите на немския футбол. На 30 октовмри 2004 година бързоногото крило увековечи името си в историята на германския футбол, след като имаше нужда от само 17 минути, за да забие четирите гола за Волфсбург при победата му с 4:3 над Майнц 05.

Левандовски: Пет гола?! Беше немислимо

След мача с Волфсбург Роберт Левандовски коментира историческото си постижение със завидна скромност.

"Много съм доволен, това беше просто невероятно. Аз просто исках да шутирам към вратата. Не мисля, че всичко това можеше да се случи. Губехме в резултата, затова знаехме, че трябва да вкараме поне два гола. Но, пет попадения, това беше просто немислимо", коментира нападателят.

"Не е нужно Гуардиола да ми казва какво трябва да правя на терена, аз знам какво се иска от мен. Това беше просто един мач, трябва да побеждаваме и в следващите срещи", допълни Левандовски.

Гуардиола: Невероятно!

Треньорът на Байерн (Мюнхен) Хосеп Гуардиола остана безмълвен след силната вечер на Роберт Левандовски. Нападателят наниза пет гола за девет минути при победата с 5:1 срещу Волфсбург.

"Никога досега не ми се бе случвало нещо подобно, нито като играч, нито като треньор. Пет гола за девет минути, това е невероятно. Много съм щастлив за Роберт. Играхме ужасно през първите 45 минути, а след това вкарахме 5 гола за девет минути. Не знам как да го обясня", каза Гуардиола след мача.

Треньорът на Волфсбург Дитер Хекинг имаше своята версия за това, което се случи в този мач.

"Какво да ви кажа? Един играч от световна класа отправи пет удара към вратата и можеше да вкара седем гола. Това се случи. Но ние не биваше да допускаме подобно нещо с оглед на класата, с която разполагаме в състава си. Изиграхме силно първо полувреме и Байерн не можеше да смогне на нашето темпо, но след това дойдоха тези девет минути. Това е напълно необяснимо", заяви Хекинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай