Ченге изперка, взе заложница

Ченге изперка, взе заложница | StandartNews.com

Враца. Главен полицай от районното управление в Оряхово държа в плен повече от час 33-годишната Розалина Крумова от село Войводово с насочен пистолет, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца. Екшънът се разиграл към 10,30 часа във вторник.

37-годишният Калин Касабов бил с униформа и по график трябвало да е на работа, когато катастрофирал с личния си автомобил на кръстовище близо до бензиностанция "Косаня" в Мизия. Колата се забила в бетонен стълб, а той я зарязал и тръгнал по шосето, разказват очевидци. По пътя към Войводово Касабов настигнал жената и я взел на мушка.

На мястото на инцидента първи пристигнали негови колеги от Мизия и Оряхово, на които той казал, че ще предаде оръжието си само на своите родители след разговор с тях. Тъй като униформеният видимо бил превъртял, се наложила намесата на психолог, който пристигнал от Враца заедно с шефа на ОД на МВР комисар Росен Иванов. С тяхна помощ по обяд полицаите успели да изтръгнат от ръцете на Касабов служебния патлак.

Все още не е ясно дали той е изпаднал в нервно разстройство след катастрофата или пък си е бил в психическа криза, което довело до удара в стълба. Главен полицай Калин Касабов е на служба от 17 години и е семеен. Досега не е изпадал в подобно състояние. По всяка вероятност той не е набелязал предварително жертвата си. Жената, която е пленил, често се разхождала пеша по шосетата в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай