08:48 ч.

25.04.13

2 мин.

1461

7

0

Сова Харис: Подслушването може да преобърне вота

от редактор Татяна Миланова |

Сова Харис: Подслушването може да преобърне вота

София. Резултатите от най-новото изследване на "Сова Харис" са красноречиви: 73% от хората са убедени, че службите от МВР са извършили нерегламентирано подслушване, предава БГНЕС. Това е голямо мнозинство - за 3/4 от хората аргументите на прокуратурата са много сериозни.


Този път гражданите са уверени, че прокуратурата си е свършила добре работата. Цели 77% смятат, че отговорността трябва да се поеме от Цветан Цветанов. Мнението на мнозинството показва, че бившият вътрешен министър практически е изпаднал в изолация, пише Васил Тончев от социологическата агенция "Сова Харис" в анализ за вестник "Преса".


Настоящото изследване говори за голям обществен интерес към скандала с подслушванията. Данните съвсем ясно показват, че обществеността у нас не е безразлично към подобни действия. Този скандал ще остане в центъра на общественото внимание до края на предизборната кампания. Нещо повече - много вероятно е този скандал да постави главния акцент, който ще окаже влияние върху нагласите на хората при самото гласуване, подчертава Тончев.


Обществеността е категорична, че лично Цветан Цветанов трябва да носи отговорност. Само за 6% от запитаните версията на бившия вътрешен министър изглежда убедителна. Оценките отиват и по-далеч - към бившия премиер Бойко Борисов. Гражданите смятат, че е много малко вероятно системно нерегламентираното подслушване да не му е било известно. Тези, които са убедени, че Бойко Борисов е знаел, са повече от тези, които предполагат, че е бил в неведение, се казва още в анализа на "Сова Харис".


Три седмици преди изборите за Народно събрание се образува голяма група хора, повечето от които през юли 2009 са гласували за ГЕРБ, а сега са склонни да отдръпнат подкрепата си. Много вероятно е преобладаващата част от тези избиратели да решат просто да не гласуват. В същото време друга част ще се насочат към останалите партии, които ще участват в изборите. Това би могло съществено да промени съотношението на подкрепата за различните политически субекти – и то в самото навечерие на вота. От тази гледна точка може да се каже, че развитието на скандалите в хода на кампанията може да е решаващо за определяне на евентуалния победите, се казва в края на анализа на "Сова Харис".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:19 · 28.04.2013
КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ПОДСЛУШВАНЕ-ГУЗНИТЕ И НЕРЕДОВНИТЕ ,МОШЕНИЦИТЕ И ГАНГСТЕРИТЕ.
Потребител · 22:14 · 28.04.2013
ТАЯ ИЗМИСЛЕНА ПРОФЕСИЯ СОЦИОЛОГ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН-ПЪЛЕН ФАЛШ!
Потребител · 22:11 · 28.04.2013
ОЩЕ МАЛКО И ЧАО ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА БСП!
Потребител · 12:58 · 27.04.2013
2009 са гласували за ГЕРБ, а сега са склонни да отдръпнат подкрепата си.,,,,Не знам за хората на Герб но по добре се замислете за хората на БСП,аз щях да гласувам за БСП но след този ЦИРК тип Държавна сигурност от 1990 г. едва ли.
Потребител · 12:52 · 27.04.2013
Яка МАФИЯ
Не разбирам · 09:01 · 26.04.2013
Как може толкова смешно да се манипулира общественото мнение? Смешното е, че всичко се повтаря 23 години. Опасно обаче е отклоняването на общественото мнение. Но пак идва смешното - що за професионалисти са тези от МВР? Как може да се оперира с такава информация, като с махленски клюки?!
Потребител · 13:53 · 25.04.2013
Ей го на, почна се.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент