Местан: Искам демократична България, в която малцинствата да намерят своето достойно място

Местан: Искам демократична България, в която малцинствата да намерят своето достойно място | StandartNews.com

Кърджали. "Искам вашият глас за една истински нова демократична европейска България, в която и малцинствата да намерят своето достойно място." Това каза в Кърджали на заключителния митинг лидерът на ДПС Лютви Местан, който е и водач на листата в 9 МИР. След няколкодневна обиколка в Източните Родопи председателят на Движението закри националната преизборната кампания в града край Арда.

"През последните четири години не бяхме свободни и равноправни", подчерта Местан и попита риторично какво общо има със свободата факта, че за три изречения на майчин език може да се глобяват с 5 хил. лв. ?

"Никой няма право на подобна дискриминация, никой няма право да дели хората „на бяла и черна зона" както в Пловдив. Ако наричат черни моите братя и сестри, то аз Лютви Ахмед Местан също съм черен, аз също съм миллет. А аз съм и циганин, аз съм и турчин, и помак. Аз съм всичко това, защото съм гласът на онеправданите и унижените", заяви лидерът на ДПС пред събралите се близо 20 хиляди души в центъра на най – големия кърджалийски квартал „Възрожденци".

В словото си Местан коментира, че няма да позволи нито на Бойко Борисов, нито на Цветан Цветанов да дискриминира, когото и да е.

"В новото Народното събрание ще се чуе силно гласът на ДПС. На 12 май гласувайте и с разума, но и със сърцето си. Ако от урните в неделя от област Кърджали излязат над 60 хиляди гласа, аз ви обещавам много по – грандиозен концерт отново тук, един концерт на победата", каза Местан, а хилядите привърженици скандираха „ДПС ! Победа!"

Митингът продължи с богата концертна програма с участието на Азис, известни поп-фолк певици и балет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай