Вигенин обеща държавна подкрепа на тютюнджиите

Вигенин обеща държавна подкрепа на тютюнджиите | StandartNews.com

Благоевград. Държавата трябва да продължи да подпомага производството на тютюн, защото секторът има бъдеще. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България" в Пиринския край Кристиан Вигенин на среща с тютюнопроизводители в гърменското село Дебрен.

Той подчерта, че при управлението на ГЕРБ беше прокарана пълна либерализация на пазара на тютюна, което доведе до липса на ефективен контрол, а производителите бяха поставени в силна зависимост от фирмите, изкупуващи тютюна, а оттам се стигна до ниски цени и забавени плащания.

„Ще настояваме новият Закон за тютюна, одобрен на първо четене с подкрепата на БСП, да бъде сред първите, които следващото Народно събрание ще приеме", увери Вигенин. Според него секторът има бъдеще, а БСП застава зад производителите, които с мъка си изкарват прехраната си на полето. Ние ще ви защитим, защото този отрасъл е ключов за целия регион, каза водачът на листата на социалистите.

Заедно с Вигенин на обиколка в района беше и Корнелия Нинова, водач на листата в София – област, бивш депутат от Пиринско. В парламента ще бъда вашия глас, но сега имам нуждата от вашата подкрепа - за БСП и за Кристиaн Вигенин. Познавам го добре, той ще брани вашите интереси и заедно с него ще решаваме проблемите ви, заяви Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай