Таско Ерменков: Увеличението на цената на тока е несправедливо и необосновано

Таско Ерменков: Увеличението на цената на тока е несправедливо и необосновано | StandartNews.com

Има една единствена причина, поради която ние участваме в протестите срещу увеличението на тока и тя е, че увеличението е несправедливо и необосновано. Това заяви Таско Ерменков, член на Комисията по енергетика в 42-то НС и водач на листата на Коалиция БСП лява България за Сливен и областта в ефира на БТВ.

Той бе категоричен, че социалистите не участват в протеста, за да спечелят повече гласове, защото който мисли така, принизява значението на проблема. „Участвайки в протеста, ние обявяваме нашият протест срещу политката, насочена към геноцид на българския народ, защото се хвърля цялата тежест на една система върху българският потребител", категоричен бе той. По думите му повишаването на цената на тока е въпрос на политика, също и на гледна точка. „БСП винаги се е стремяла, когато има проблем, той да бъде решаван от цялото общество, по цялата верига, както е в енергетиката. Тези обаче, които се позиционират в дясното политическо пространство, считат, че единствения начин да се реши проблема е потребителя да понесе всички тежести и всички грешки на управлението", подчерта Таско Ерменков.

Според него сегашната ДКЕВР си е позволила да дава квалификации на предишните й служители, които тя е смененила, като е заявила, че действията са били на ръба на закона, с което е дала основание на ЕРП-тата да заведат дела срещу решенията на комисията. „По този начин хората могат да бъдат натоварени да плащат близо милиард и половина, които ЕВН си търси", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай