Стойнев от Шипка: Време е да спрем да се разделяме

Стойнев от Шипка: Време е да спрем да се разделяме | StandartNews.com

Шипка. „Време е да спрем да се разделяме. България има нужда от обединение около нови национални идеали и цели, които да събудят нацията и да я изведат по нов път", каза на връх Шипка Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция БСП лява България за 27-ми Старозагорски избирателен район.

Той и останалите кандидат - депутати от листата пристигнаха на легендарния връх, за да закрият кампанията за предсрочните парламентарни избори и от висотата на най-българската светиня да заявят, че преди да сме политици – сме българи.

„Промяната трябва да настъпи от горе надолу. Промяната трябва да започне от политиката, защото политиците се изолираха от народа си. Днес е време да сложим край на партийния егоизъм и да мислим за това, което ни обединява, а не ни разделя. Трябва да намерим идеите и политиките, които ще ни съберат и ще са полезни за България", каза още зам.-председателят на БСП, цитиран от пресцентъра на БСП.

По думите му след тези избори политиците трябва да си говорят, да търсят съгласие, а не конфронтация. „Аз вярвам, че този диалог ще се случи", категоричен бе Стойнев.

Две заръки дадоха на бъдещите депутати ветераните – социалисти. Първата бе да приемат като саможертва и себеотричане работата си за благото на хората. „Народното събрание не е място за страхливи хора, имайте смелостта да отстоявате позициите си, и да не превивате гръбнак", бе втората заръка на Донка Черковска, председател на организацията на ветераните-социалисти. Тя подари на бъдещите народни представители българския трибагреник, за да се сещат, че винаги на първо място трябва да е България.

Младите социалисти пък поискаха утре да дойде още днес и те да могат да живеят, учат и работят в България.
Заедно с колегите си Драгомир Стойнев поднесе венец в костницата на паметника. Под звуците на националния химн, 22 салюта предрекоха победата на Коалиция „БСП лява България" на предстоящите избори.

По-рано през деня Драгомир Стойнев се поклони и пред монумента на Св. Иван Рилски в Раднево, който е покровител на миньорите. „Вие бяхте този, който подаде ръка на хората от „Мини Марица-изток", когато имахме нужда. Паметта на миньорите не е къса. Не се уплашихте да ни погледнете в очите и да ни обещаете, че ще работим, ще има пари за социални дейности, ще има инвестиции. И най-важното, не ни забравихте", казаха в посланието си към Стойнев миньорите. Те припомниха, че при неговото управление цената на въглищата от Маришкия басейн бе увеличавана два пъти. Подариха и скъп спомен на доскорошния енергиен министър –снимка от първото му посещение в „Мини Марица-изток" и го помолиха да я държи близо до себе си, когато влезе парламента.

„Мога да погледна в очите миньорите с гордо вдигната глава, защото всичко, което бе обещано бе изпълнено", категоричен бе Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай