Италианци ще строят комплекс в Нефтохим за над 900 млн. евро

Италианци ще строят комплекс в Нефтохим за над 900 млн. евро | StandartNews.com

Рим. Италианският холдинг Сичес Груп (Sices Group) с Текнип (Technip) и ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД сключиха договор за над 900 милиона евро, съобщиха днес местни медии. Договорът е за инженеринг, доставка на материали и строителство на първата фаза от комплекс за обработка на тежки масла (хидрокрекинг), който ще бъде изграден в рафинерията в Бургас.

Реализирането на обекта ще продължи около 36 месеца с участието на общо 3 хиляди души в етапите на подготовка, строителство, логистика и транспорт. Стойността на договора надхвърля 900 милиона евро, от които 300 милиона са за Сичес Груп. Изпълнението на договора ще се осъществи съвместно с фирмата Текнип, която е световен лидер в инженеринга, реализацията и управлението на проекти за енергийната промишленост.

"Ние сме горди, че ще си сътрудничим с Текнип за изпълнението на този важен проект, а също така, че групата Лукойл избра нас, което е потвърждение на признанието за нашите възможности да задоволяваме и най-сложните изисквания на клиентите," заяви управителят на италианската група Алберто Рибола.

Централата на Сичес Груп се намира в Лонате Чепино - община с около 5 хиляди жители в провинция Варезе, в област Ломбардия.
Групата притежава изцяло две компании в Италия и Полша, както и дялове в съвместни дружества в Гърция, Египет и Либия.

Текнип има централа в Париж и осигурява проектен мениджмънт, инженеринг и строителни услуги за петролната и газова индустрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай