ДФ „Земеделие” изплати над 5,5 млн. лв. на лозари

ДФ „Земеделие” изплати над 5,5 млн. лв. на лозари  | StandartNews.com

София. Фонд „Земеделие" изплати малко над 5,5 милиона лева за преструктуриране и конверсия на лозя. Това съобщиха от пресцентъра на фонда. Парите са за 12 кандидати, подали заявки за авансово плащане, след сключване на договори по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя" по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г.

Заявките за авансово плащане, придружени с банкови гаранции, се подаваха в периода 21-31 юли 2014 година. По тях може да бъде изплатена до 80% от финансовата помощ, предвидена за инвестицията, в случай че реализацията на проекта е започнала, припомнят от ДФ "Земеделие".

Кандидатите, които не са успели да издадат банковите си гаранции в определения 10-дневен срок, могат да подадат заявленията за авансово плащане в периода от 16 октомври 2014 година до 20 януари 2015 година.

По мярката са приети проекти на стойност 28 млн. лв. за конверсията на сортовия състав на насажденията, преструктуриране на лозята и подобряване на техниките за управление на лозята. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай