За първи път: Голф игрище купи чартър

За първи път: Голф игрище купи чартър | StandartNews.com

За първи път голф комплекс „Лайтхаус голф енд СПА ризорт" е закупил чартър от родния авиопревозвач „България еър", съобщи за „Стандарт" Мария Стамова от комплекса.

Самолетната линия ще лети по направление Стокхолм – Копенхаген – Варна през периода април-май и септември – октомври, когато е типичният голф сезон, добави още Стамова. Целта на бизнесначинанието е привличането на скандинавски голфъри, както и на гости на комплекса, добави още Стамова. С първия полет, който ще пристигне късно вечерта в събота, се очаква да пристигнат първите 100 голфъри, които на следващия ден – в неделя, ще присъстват на официалното откриване на голф сезона.

Събитието ще е предшествано от Кръгла маса на тема „Голф туризмът в България – развитие, цели, стратегии", която ще се проведе в комплекса, и е организирано от Българската голф асоциация с президент Красимир Гергов. На форума, който е със съдействието на министерството на туризма, ще присъстват министърът на туризма Николина Ангелкова, зам.-министър на транспорта, представители на съседните две игрища – „БлекСий рама" и „Тракийски скали", хотелиери от региона, представител на турските авиолинии. Ще се дискутира развитието на България като голф дестинация, състоянието на този вид туризъм и бъдещето пред него, развитието на инфраструктурни проекти, свързани с бранша, както и стратегии за сътрудничество между бизнеса и държавата в тази посока. Според Стамова това е една голяма възможност за икономически растеж на Добрички регион, тъй като гостите на голф комплексите, провеждат и множество екскурзии, шопинг турове.

Тя сподели още, че се разчита на посещения от голфъри от Финландия и други скандинавски страни, които ползват линията на „Бритиш еъруейз" Истанбул – Варна, където цените на билетите са доста ниски. Амбицията е страната ни да стане известна голф дестинация в развитите европейски страни и да привлича елитни играчи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай