Пишат 3 варианта за плажовете

Пишат 3 варианта за плажовете | StandartNews.com

От 2016 г. ще бъде въведена единна система за туристическа информация. Данни за настанените туристи ще се събират онлайн в реално време. Подготвя се споразумение с МВР и изработването на общ софтуер за регистрациите, каза в Балчик министърът на туризма Николина Ангелкова. Изготвена е и концепция за плажовете, която браншът ще обсъжда.

"Плажовете ще бъдат разделени на функционален принцип и ще получат различни категоризации. За всеки плаж ще има различни правила. Защото сега се вижда, че те не могат да бъдат отдавани под наем. От 209 плажа са отдадени 95. Ще целим за крайния потребител чадърът да е на минимална цена или на нулева", каза Ангелкова и уточни, че за плажовете са изготвени 3 варианта.
Рекламната стратегия за 2016 г. включва онлайн маркетинг. Над 100 ще бъдат туровете на журналисти и туроператори. Изготвят се и стратегически партньорства с големите туроператори и с нискотарифни авиокомпании, особено с тези от Турция, каза министърът.

Руските туристи са зависими от това какво казва президентът на Руската федерация Владимир Путин, допълни тя. "Ще информираме президента Путин. Поканила съм за разговор председателя на Агенцията по туризма на Руската федерация, който е с моя ранг, но аз не мога да диктувам на президента", заяви Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай