Ново био меню с Кримски чай на остров Св. Анастасия

Ново био меню с Кримски чай на остров Св. Анастасия | StandartNews.com

С ново меню в ресторанта и лекарната ще бъде открит круизният сезон на остров Света Анастасия, съобщи шефката на ОП "Туризъм" в община Бургас Кристина Вълчева. Екипът пази в тайна рецептите, с които ще изненадат първите туристи. Акцент в новото меню ще бъдат ястията от биопродукти. Те ще се приготвят от натурални съставки, характерни за морския регион. В лекарната на острова пък за първи път ще се предлага екзотичния Кримски чай, който расте само в Странджа.
Първите круизи най-вероятно ще тръгнат още след две седмици.

"Ако времето позволява, ще успеем да се подготвим за първите туристи още в началото на април или най - късно в средата на месеца. Превозът ще се осъществява с общинския кораб „Анастасия", който ще работи 7 дни в седмицата с минимум 3 курса на ден. Ще бъдат наети и частни кораби, които също ще правят курсове до острова", каза Вълчева.

За първи път през този сезон на острова ще има и сватба. Тържеството е планирано в края на месец юли.

В момента на острова вече започва трескава подготовка за предстоящия сезон. Ще бъдат направени козметични ремонти на сградите. За две седмици ще бъдат отстранени и щетите, които морските бури нанесоха през зимата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай