Долината на розите и тракийските царе - хит на изложението в Москва

Долината на розите и тракийските царе - хит на изложението в Москва | StandartNews.com

Пет общини от Долината на розите – Казанлък, Карлово, Сопот, Павел баня и Мъглиж, се представиха с общ щанд на едно от най-големите международни туристически изложения за руския пазар - „Интурмаркет" в Москва. Туристическият форум се проведе през миналата седмица и събра в руската столица около 1500 участници от над 140 страни по света. За няколкото дни през изложението са минали повече от 80 000 посетители, твърдят домакините.

Петте подбалкански общини гостуваха в рамките на проекта „Долината на розите и тракийските царе" за общ туристически продукт, финансиран от оперативната европрограма за регионално развитие. За пореден път на международна сцена бяха показани забележителностите на региона като културно-историческа дестинация чрез разнообразни рекламни материали, преведени на 4 езика – руски, английски, немски и френски.

България се представи на туристическата борса в Москва на щанд от 200 кв.м., като интересът към него бе изключително голям, посочват участниците от Долината на розите. Посетителите са имали възможност да се запознаят със забележителностите на отделните региони в страната и да дегустират някои от най-квалитетните български вина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай