Ангелкова: Откриваме съвместен офис с Румъния в Китай

Ангелкова: Откриваме съвместен офис с Румъния в Китай | StandartNews.com

На 24 април България и Румъния ще открият общ туристически офис в Китай, съобщи във Видин министърът на туризма Николина Ангелкова. Министърът на туризма на източната страна бе в София, през юни аз ще посетя страната, за да продължим добрите ни туристически връзки. Китайците не поставят неизпълними условия, ние можем да отговорим на тях и още тази година да приемем туристи от Китай, допълни министърът. Те искат да имат китайска телевизия в хотелите и екскурзоводи с китайски език.

Експерти на министерството са разработили 9 културно-исторически маршрути, които се отнасят за цялата страна. В тях са включени и обекти от областите Видин, Враца и Монтана. Изработват се пътни карти и пътеводители за тези маршрути. Държавата ще рекламира всеки от тях. В министерството на туризма е съставен списък на туристическите атракции, който ще се представя он-лайн.

Във Видин министър Ангелкова участва в дискусия за перспективите за развитие на Севеорзападна България в контекста на туристическото райониране. Видинска област е включена в район Дунав, в който водещ е круизният и културният туризъм.

Във вторник министър Ангелкова ще открие туристическия сезон в Белоградчик, който през миналата година е привлякъл най-много посетители в област Видин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай