2000 души посетили "Баба Вида” в нощта на музеите

2000 души посетили "Баба Вида” в нощта на музеите | StandartNews.com

2000 души са преминали през средновековната крепост „Баба Вида" в нощта на музеите, съобщиха от регионалния исторически музей във Видин. Посещенията са започнали от 9,30 часа на 21 май и са продължили до първите часове на 22 май. Сред посетителите има и групи от чужди туристи, пристигнали във Видин с круизни кораби. Сред самостоятелните туристи е имало граждани на Румъния, Сърбия, Македония.

Същата нощ другата историческа забележителност на града - Кръстатата казарма,където е разположена етнографската експозиция на музея, е посетена от 450 души. 378 души пък са видели изложбата от стари женски накити на етнографския музей в Пловдив, показана в музея „Конака". 200 души са посетили художествената галерия, в която е открита изложбата „Път" на видинския художник Георги Петров.

Не секва и интересът към природните и историческите забележителности на Белоградчик. Скалите и крепостта са посетили чужди туристи, пристигнали до Видин с круизни кораби и много самостоятелни туристи от страната. За пръв път в града е пристигнала група от Холандия, доведена от сръбски туроператор. През първите 4 месеца на 2016 година скалният град е посетен от 18 041 туристи, 3016 от които са чужденци. За същия период на миналата година Белоградчик е бил видян от 13 174 туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай