18:15 ч.

05.09.17

2 мин.

0

1

0

Трима в надпревара за банка „Виктория"

от Стефан Кючуков |

Трима в надпревара за банка „Виктория"

Три оферти са подадени за покупката на 100% от ТБ "Виктория", която е дъщерно дружество на фалиралата през 2014 г. Корпоративна търговска банка (КТБ). „Българо-американска кредитна банка" АД, „Инвестбанк" АД и „Вабо Интернал" АД подадоха в срок индикативни оферти за покупка на 100% от капитала на ТБ „Виктория" ЕАД и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката. Предстои анализ и оценка на индикативните оферти, като на допуснатите в следващия етап на процедурата кандидати ще бъде предоставена възможност да извършат обстойно проучване (дю дилиджънс) на ТБ „Виктория" ЕАД и на база на него да представят своите обвързващи оферти за покупка на 100% от капитала на банката.
„Вабо Интернал" АД е новоучредено дружество, свързано с бизнесмена Васил Божков. Уставът на компанията е приет на 13 юли, като тя е учредена с 50 хил. лева капитал. В съвета на директорите й влизат Георги Кънчев Попов, Мирослав Александров Илиев и самият Божков.
Сред кандидатите, проявили интерес за покупка на ТБ "Виктория" беше и група инвеститори, действащи съгласувано - Kerbler Holding GmbH, Imfarr Beteiligungs GmbH и Green Finance GmbH. Те обаче не са подали индикативна оферта.
При предишния опит за продажба на банката интерес към нея проявиха общо осем кандидата. На финала за купувач беше избрана Търговска банка Д, но БНБ не разреши сделката, тъй като не одобри идеята банка „Виктория" да се развива самостоятелно.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:22 · 06.09.2017
Вабо и Инвест банк за цвят ли са в тази надпревара?!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент