Пуснаха НАПаджийска ракия за ценители

Пуснаха НАПаджийска ракия за ценители | StandartNews.com

София. НАПаджийска ракия е поредната изненада на "Вини" АД за ценителите на високоалкохолните еликсири. Историята на най-новата напитка на завода е доста интересна и много хора не й вярват, но е абсолютно реална.

Станало така, че един съд с ракия бил неволен заложник на неуредени просрочени задължения на завода към НАП. Задълженията били платени, но името НАПаджийска останало в дневниците на технолозите за ракията в запечатания съд. Това била причината гроздовият дестилат да отлежи 10 години в специалния съд в очакване на подходящия момент.
"Ракията е от сорта "Мускат О'тонел" и е отлежавала 10 години в непълен съд от неръждаема стомана. При ракията, както повечето ценители може би знаят, наличието на кислород в съда влияе благоприятно на развитието и облагородяването й. Ракията е направена по специална технология и са използвани природни съставки", сподели Валери Чулин, производствен директор на "Вини" АД.

Историята на ракията беше потвърдена и от Димитър Шалявски, който е част от "Вини" АД от началото на 2012 г. "Повече от година и половина минавах покрай този съд, но така и не оставаше време да го отворим и да опитаме какво се е случило с гроздовия дестилат. Преглеждайки наличностите в завода, непрекъснато ми изскачаше съд с 3000 л с надпис НАПаджийска, докато накрая предложих да отворим съда и да видим какво се е получило. Резултатът беше учудващ за всички ни. Решихме да се възползваме от приятното стечение на обстоятелствата и да бутилираме ракията като комплимент към нашите клиенти, като пуснем първата серия от 1000 бутилки само в специализирани магазини и в най-добрите ресторанти", каза Димитър Шалявски, търговски директор на "Вини" АД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай