Колев: Бизнесът чака близо 1 млрд. лв.

Колев: Бизнесът чака близо 1 млрд. лв.  | StandartNews.com

София. Близо 1 млрд. лв. е размерът на неразплатените средства към бизнеса от страна на държавата, заради спрените плащания по оперативни програми. Това заяви зам.-председателят на БСК Камен Колев пред "Фокус". Той изтъкна, че политическата несигурност се отразява на бизнес средата и икономиката.

Заради спряното финансиране по оперативни програми са засегнати редица браншове, но в най-тежко състояние е строителството, тъй като често проектите са скъпи, каза още представителят на БСК.

По ОП „Околна среда" България не е получила от ЕК и едно евро от края на миналата година, по ОП „Регионално развитие" също има спрени финанси, но от по-скоро, коментира още той.

В края на следващата година изтича крайният срок, когато трябва да бъдат усвоени всички средства от ЕК, и затова сега е моментът да се изпълняват проектите, допълни Колев.

БСК очаква от служебното правителство възобновяване на плащанията по проекти на оперативните програми, както и за възстановяване на ДДС, стана ясно от председателят на камарата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай