10:08 ч.

17.11.14

1 мин.

2725

2

0

Airbus иска да патентова самолет – поничка

от Силвия Пенчева |

Airbus иска да патентова самолет – поничка
Снимка: Espacenet

Тулуза. Самолетният производител Airbus е кандидатствал за патент за нов дизайн на самолет, който изцяло променя схващането за аеродинамиката във въздухоплаването. Схемата на модела предвижда пътническите седалки да бъдат разположени в кръг като в гигантски донът, съобщава Financial Times.


При цилиндричната форма на самолетите има голямо въздушно налягане върху предната част и опашката.


„Целта на разработката е да бъде постигнато просто, икономично и ефективно решение на тези проблеми или поне частичното им отстраняване", се посочва в подадената молба за патент.


Дизайнът на новия вид самолети още не се разрпаботва активно, посочват от компанията.


Това е едно от най-радикалните изобретения на Airbus. Друга странна идея, която производителят вече патентова, е възможността за „правостоящи" пасажери във втора класа, които всъщност ще седят на съоръжения, наподобяващи седалка на велосипед.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:12 · 18.11.2014
То голямо въздушно налягане върху предната и опашката част ще има и при този, даже по-голяма.
Потребител · 11:25 · 17.11.2014
Т е инзвънземните този модел отдавна са го патентовали само че в друга галактика! И идват с кораби във вид на чинии, а ние се правим , че не ги виждаме ли ? .
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент