Превръщат магазини в офис площи

Превръщат магазини в офис площи | StandartNews.com

С 10% се увеличиха сделките за наемане на офис площи през първото тримесечие на годината, сочат данните на Forton. Активен е и пазарът на терени за индустриално и жилищно строителство. Това се дължи на компании, които изнасят производства или бизнес операции в страната.

В сегмента на индустриалните имоти основните купувачи са дружества от леката промишленост и производители на автомобилни компоненти, които започват дейност или се разрастват в България. При офис площите двигател на пазара са разширенията и релокациите на дружества от секторите на IT и BPO (Business Process Outsourcing). Заради голямото търсене се наблюдава преобразуване на търговски площи в офисни или в индустриални обекти. Тенденцията се наблюдава от миналата година, когато оператори на центрове за изнесени услуги отвориха офиси в молове в Бургас и Варна. През първото тримесечие на 2015 г. подобна трансформация на площи приключи и в София с разширяването на офис частта в ЦУМ за сметка на няколко етажа търговски площи.

В София знаково събитие за периода беше подновяването на работата по офис проекта City Tower на пл. "Македония" с близо 49 000 кв. м отдаваема площ, посочват от Forton. С него площите в строеж в центъра на столицата достигат 77 000 кв. м.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай