Изграждат пътната връзка на Момчилград с трасето за Маказа

Изграждат пътната връзка на Момчилград с трасето за Маказа | StandartNews.com

Кърджали. В началото на октомври ще бъде направена първата копка по изграждането на пътната връзка на Момчилград с трасето за Маказа. След изграждането на отсечката разстоянието за пътуващите през Момчилград и Крумовград до ГКПП „Маказа" ще бъде скъсено с над 10 км.

В момента пътната връзка между двете общини и граничния пункт с Гърция се осъществява през спирка „Джебел". Реализирането на проекта е от съществено значение за развитието на бизнеса и туризма в региона.

Кметът на община Момчилград Акиф Акиф и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие" д-р Лозана Василева подписаха договор за изпълнението на „Пътна връзка на Момчилград – Кърджали – Подкова" по Програмата за развитие на селските райони. „Очакваме изграждането на пътната връзка да даде сериозен тласък за икономическо оживление", заяви кметът Акиф Акиф. Той изрази надежда, че новото трасе ще спомогне и за развитието на съседните общини.

Новата пътна връзка ще бъде изградена от кръговото движение на входа на Момчилград и ще се свърже към международния път с премостване на река Върбица към село Градинка. Пътното платно ще е с ширина 7 м, като ще има тротоар от едната страна за движение на пешеходци. Мостът над река Върбица ще е с дължина 168 м и ширина – 11.50 м. С триклонно пътно кръстовище ще се свързва с международното шосе. Ще бъде ремонтиран и надлезът над жп линията.


.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай