18:23 ч.

13.04.17

1 мин.

0

0

0

1 млрд. евро оборот правят технологичните фирми

от редактор |

1 млрд. евро оборот правят технологичните фирми

В ИКТ сектора работят около 10 000 фирми с оборот над 1 млрд. евро, каза изпълнителният директор на ИАНМСП Мариета Захариева. Прогнозата е до 2020 г. оборотът и заетите в бранша да се увеличат двойно, допълни тя. Мариета Захариева беше сред участниците в шестата годишна кръгла маса „ИКТ секторът - експортно ориентиран и генератор на работни места с висока добавена стойност".


Изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев изтъкна, че по линия на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) и най-вече на мярката, свързана за плащане на осигуровките на новонаетите лица в ИКТ сектора, са отпуснати 1,5 млн. лева. Той подчерта, че от 2005 до 2017 г. проектите, подпомогнати в тази насока са 20 на брой, а откритите работни места - 4000.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент