17:10 ч.

25.07.17

1 мин.

0

6

0

Мазут на плажовете в Несебър и Равда

от редактор |

Мазут на плажовете в Несебър и Равда

Мазут на Южния плаж в Несебър и Централния в Равда беше открит при спешна проверка след сигнал на граждани от екип на РИОСВ-Бургас, Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и Морска администрация – Бургас. Обходена е цялата плажна ивица и е установено наличие на малки топчета от втвърден мазут, на места примесен с водорасли. Според очевидци, топчетата са започвали да се появяват на пясъка след 15 часа вчера.


Морската вода е видимо чиста, без опалесценция. От лабораторията са взети водни проби, които ще бъдат анализирани по показател нефтопродукти. За резултатите ще бъде уведомена Регионална здравна инспекция-Бургас.


На концесионерите на всички плажове е дадено предписание за незабавно почистване на плажната ивица, което да продължи до пълното отстраняване на замърсяването.


Първото замърсяване тази година беше през юни на плажа на Обзор и се предполага, че морското течение го разнася по крайбрежието на Южното Черноморие. На 19 юли сигнал беше подаден за плажа на Синеморец, Община Царево. Тогава от Морска администрация – Бургас съобщиха, че вероятната причина е старо замърсяване извън териториални води на България, което било изхвърлено на брега от силния вятър и бурното море.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:52 · 26.07.2017
даваш ги на мутритe .а нe на БЪЛГАРИА.
Потребител · 00:14 · 26.07.2017
нe само мазут, ами лаина, пикня и бактeрии
инфeкзиознитe отдeлeния в болницитe по морeто са пълни с пациeнти с диария и тeмпeратура
много болници вeчe нямат свободни мeста за ново-заразeни българи и чуждeнци
Потребител · 22:05 · 25.07.2017
за това на маказа и кулата има колони от автомобили
ПАТРИОТ · 09:00 · 26.07.2017
@Потребител Абе ходи си при византийците, предателю! Ние си обичаме родното, независимо какво е! Не ми пука за обслужването, натоварените сметки и лошата храна! ЩЕ СИ ДАВАМ ПАРИТЕ И ЖИВОТА ЗА БЪЛГАРИЯ, не в джоба на противните ГЪРЦИ!!!! С МЕН ЛИ СИ НАРОДЕ?
Потребител · 18:53 · 26.07.2017
@ПАТРИОТ http://whttp://www.standartnews.com/members/profile/0.htmlww.standartnews.com/members/profile/0.html
Потребител · 19:18 · 26.07.2017
@ПАТРИОТ даваш си парите на белите якички които ги харчат по дубай, хавай, малдивите....
но и пак не ги даваш на БЪЛГАРИЯ !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент