21:50 ч.

08.07.16

2 мин.

4326

2

0

Замразяват парите за заплати в бюджет 2017

от Стефан Кючуков |

Замразяват парите за заплати в бюджет 2017

Парите за заплати в държавната администрация за периода 2017-2019 г. трябва да останат на нивото от настоящата година. Това е записано в указанията на министъра на финансите Владислав Горанов за подготовка на проектите на бюджети на министерствата за 2017 г., както и за актуализиране на прогнозата им за 2018-2019 г. Така в администрацията заплатите ще може да се увеличават през следващите три години само ако има съкращения в щатните бройки.


Поставят се и строги правила при съставяне на общинските бюджети. Разходите на общините за периода 2017-2019 г. трябва да бъдат ограничени до размера на реалистичната оценка за собствените им приходи и трансфери от централния бюджет, като не се допуска планиране на разходи, срещу които няма очаквани приходи. За следващите три години общините трябва да си поставят средносрочна цел за придържане към нулев бюджетен дефицит.


Всички ведомства и общините имат срок до 2 септември да представят в Министерството на финансите проектите си на бюджети за 2017 г. Като наред с това общините трябва да дадат прогноза какъв ще бъде размерът на патентния данък за такситата за 2017 г. Законът посочва, че данъкът е между 300 лв. и 1000 лв., а конкретният размер трябва да се определи от общините.


Оценяват БНБ и КФН


Приключи предварителната мисия в рамките на предстоящата през 2017 г. актуализация на Програмата за оценка на финансовия сектор в България (FSAP). Мисията се състоя от 5 до 8 юли и в нея участваха представители на МВФ, СБ, МФ, БНБ, КФН и др. В срещите бяха очертани следващите стъпки за подготовка и провеждане на същинската част на оценката, обект на която ще бъде целият финансов сектор. В периода юли-септември, въз основа на разработени от Световната банка и МВФ въпросници, българските институции ще предоставят необходимата за анализа информация, която ще бъде обсъдена по време на двете мисии на СБ и МВФ в София през октомври 2016 г. и януари 2017 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:44 · 09.07.2016
А ако може и да не давате заплати най добре,вашта мама мафиотска.
Потребител · 09:00 · 09.07.2016
Защо да се замразят , не може ли да се намалят?! По-добре да има за обществени поръчки, че оттам валят комисионни!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент