По 10 кандидатстват за работа в Lafka

По 10 кандидатстват за работа в Lafka | StandartNews.com

София. Продавачи на вестници масово подават заявления за работа в новите обекти на Lafka в страната, установи проверка на "Стандарт". Причината е, че хората от бранша работят в пъти по-добри условия, получават бонуси и се спазват смените при работа, коментира 48-годишният Иван Георгиев от Пловдив.

"Осигуряват ни на реална заплата, което е важно за нас заради пенсията", коментира 48-годишният Иван Георгиев от Пловдив. Мъжът е продавач на вестници от 14 години и признава, че за пръв път тази зима не е мръзнал на открита сергия близо до жп гарата.

Над 1900 души наброява екипът на веригата в цялата страна, а всички служители минават през задължителни обучения за работа. Средно по 10 души кандидатстват за едно работно място, а на професионални семинари се обучават за работа с ПОС терминалите и други видове модерни фискални системи. Кандидатстването за работа е стандартното, а условието е хората да са местни, т.е. от самия регион, уточняват от компанията.

"За разлика от познатите ни павилиони за вестници в цялата страна при нас условията на труд са значително по-добри", подчерта изпълнителният директор на Табак Маркет Борис Захариев. Абсолютно задължително е всеки обект на Lafka да е климатизиран, а служителите да са на смени, заяви Захариев. "Няма смени от по 14 часа, ако има извънреден труд, то той се заплаща на 150 процента, както се изисква по трудовото законодателство", каза още шефът на Табак Маркет. С бонуси са обвързани и всички продажби.

"При нас може да се проследи пътят на всяка една стока от производител до търговски обект със съответните документи, платени ДДС и акцизи към държавата, издаден фискален бон и контролиран срок на годност", изтъква Захариев. Заради работата на павилионите и в тъмната част на денонощието всички обекти се охраняват и със СОТ, а служителите имат и паникбутони.

Плащаме и извънредни

Борис Захариев, Изпълнителен директор на "Табак Маркет"

За разлика от познатите ни павилиони за вестници в цялата страна при нас условията на труд са значително по-добри. Хората работят в нов, климатизиран обект, независим от температурата навън, работят на смени, като се спазва изцяло трудовото законодателство, т.е. няма смени от по 14 часа, ако има извънреден труд, то той се заплаща на 150 процента, както изисква законът. Служителите са 100 процента местни, като е важно да се отбележи, че в един обект, заради спазването на трудовото законодателство, работят не един, а минимум двама, понякога трима души, т.е. ние реално създаваме допълнителни нови работни места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай