„Лукойл“ се оплака от Ваньо Танов

Шефът на митниците заплашвал компанията със саморазправа

„Лукойл“ се оплака от Ваньо Танов | StandartNews.com

Бургас. „Лукойл Нефтохим Бургас" изпрати сигнал до финансовия министър срещу ръководството на Агенция „Митници". Позицията е в отговор на прессъобщение на митниците, което според компанията внушава, че от рафинерията незаконно са източвани огромни количества горива.

„Ръководителят на Агенция "Митници" в България продължава своя кръстоносен поход срещу най-голямата компания в България, като използва всеки повод, включително своята и на служителите си некомпетентност, за да нанася удар върху името и престижа на компания без всякакви основания", се казва в съобщение на „Лукойл" до медиите.

Според текста в личен и надлежно регистриран разговор с ръководителя на рафинерията "лицето Танов" си е позволил да обвинява компанията в нарушения на нормативните актове и закони и заплашвал компанията със саморазправа.

В петък дирекорът на агенцията Ваньо Танов уволни директора и още двама служители на бургаската митница, а един беше понижен. Те, според митниците, са създавали условия за манипулиране на данни и за извеждане на акцизни стоки без контрол в данъчния склад в пристанище Росенец. Това според „Лукойл" е "разчистване на сметки между служители на агенцията", с което "отново се прави опит да се създаде пред обществеността усещането, че в Лукойл има нещо непрозрачно и се извършват незаконни действия".

От „Лукойл" припомнят, че становището на митниците е, че няма основание за отнемане на лиценза на пристанище Росенец.

„Очевидно за ръководителя на Агенция "Митници" заглавия в пресата като "От "Лукойл" се точи гориво" представляват рутинна част от упражнението му да злепоставя при всяка възможност името на компанията, да създава напрежение между нея и българското общество и да нагнетява мрачни краски около образа на компанията", пише още в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай