Москов сменя управата на старозагорската болница

Москов сменя управата на старозагорската болница | StandartNews.com

София. Министърът на здравеопазването Петър Москова е взел решение да смени управата на старозагорската болница "Проф. д-р Стоян Киркович". Причината е немърливо отношение към пациентите. Той ще свика извънредно заседание на Съвета на директорите за избор и упълномощаване на прокурист до провеждане на общо събрание за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор, съобщават от пресцентъра на МЗ.

Москов е разпоредил незабавна цялостна проверка на дейността на лечебното заведение, заради сигнали, че болните са оставени без отопление през зимата. 

Преди това здравният министър е провел телефонен разговор с кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Той го е уверил, че топлото в сградите ще бъде пуснато в рамките на днешния ден.

Министерството на здравеопазването гарантира изплащането на натрупаните до момента задължения за отопление, както и необходимата за това сума до края на годината.

Днес заместник-министърът д-р Ваньо Шарков е провел разговор с директора на пловдивската болница "Свети Георги" проф. Карен Джамбазов. Той е поел ангажимент да бъдат осигурени медикаменти и специалисти за новородените и недоносените деца, ако има нужда от такива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай