Сидеров 100 часа ще чисти паметници (ОБЗОР)

Сидеров 100 часа ще чисти паметници (ОБЗОР) | StandartNews.com

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска да чисти паметници на културата в центъра на София в рамките на 100-те часа обществено полезен труд, на които бе осъден заради хулиганските си прояви. Днес Сидеров постигна четвърто поред споразумение с прокуратурата по дело за хулиганство и нанесена лека телесна повреда.

Лидерът на "Атака" се призна за виновен за инцидента пред парламента преди 3 години. Тогава той се спречка с журналиста Тео Ангелов и блъсна униформен полицай, дошъл да ги разтървава. Миналата седмица съдия Христинка Колева отказа да одобри споразумението за 9 месеца пробация, защото според нея наказанието не е съобразено по вид и размер със стореното. Прокуратурата и лидерът на "Атака" сключиха ново - отново за пробация, но за една година и 13% удръжка от заплатата. Делото този път се падна на съдия Вера Чочкова. Тя обаче предложи параметрите на споразумението и отсъди Сидеров да положи 100 часа обществено полезен труд.

Изненадващо лидерът на "Атака" охотно се съгласи със съдия Чочкова и изрично пожела да чисти паметници на културата, които по думите му, особено в центъра на София, били много мръсни. С удоволствие ще се включа", каза Сидеров и дори благодари на съдия Чочкова за предложената промяна в споразумението.

"Радвам се, че сте доволен", отвърна Чочкова. В останалата си част споразумението за пробация остана непроменено - регистрация по настоящ адрес за 1 година и срещи с пробационен служител. Съдия Чочкова уточни обаче, че съдът не може да определи мястото и дейността, която той трябва да упражнява в полза на обществото, въпреки изричното му желание да чисти паметници. След заседанието Сидеров коментира, че не вижда никакъв проблем да полага обществено полезен труд, защото го правел от години и цялата му дейност била обществено полезна. Лидерът на "Атака" дори се възмути, че паметници и сгради в София, които са паметници на културата, са в окаяно състояние, защото по тях имало графити. Той каза, че ще предложи дори на колегите си в парламента да се включат в почистването им и добави, че би могъл да изнася и лекции.

"Със сигурност това ще ме превъзпита, ще бъда съвсем друг човек. Мисля, че сбъднах мечтата на много хора в България, които искаха да ме видят осъден", заяви още Сидеров. Досега лидерът на "Атака" постигна споразумения по още три дела, като призна, че е хулиганствал при нахлуването в НАТФИЗ, както и за инцидентите в Батак и пред клекшопа в центъра на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай