Разпитват съпругата на Цветан Василев за пране на пари

Разпитват съпругата на Цветан Василев за пране на пари | StandartNews.com

София. Антоанета Василева пристигна в Столичната следствена служба в 9.20 ч., видя репортер на Стандарт Нюз. Съпругата на Цветан Василев е привикана на разпит по образуваното производство за пране на пари. Василева простигна заедно с адвоката си Менко Менков. Разпитът се очаква да започне в 10.00 ч.

Срещу Василева се води досъдебно производство за пране на пари. Тя трябваше да се яви в сградата на бул. "Монтевидео" 21 вчера в 10 часа. Това обаче не стана, тъй като Василева е уведомила разследващите, че е извън България и ще се прибере в петък. По неофициална информация тя е пристигнала от Белград със самолет. След като стана ясно, че Василев е отседнал в сръбската столица, съпругата му си взе отпуск от УНСС, където преподава "Международни бизнес операции" и от началото на учебната година не е водила лекции на студентите.

Делото срещу Василева е образувано на 10 октомври, след като са отделени материали от разследването за източването на близо 206 млн. лева от КТБ. Обвинителите са установили, че с пари под формата на дарение от Василев съпругата е закупила луксозен имот за 20 млн. евро на брега на Женевското езеро. От материалите на разследващите става ясно, че парите всъщност са с един и същи първоначален произход - влогове на клиенти на КТБ.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай