Бисеров мълчи като риба

Бисеров мълчи като риба | StandartNews.com

София. Преследваният от закона за пране на пари ексдепутат Христо Бисеров запази гробно мълчание пред репортерите в Съдебната палата. Той отказа всякакъв коментар извън залата, където се гледаше делото срещу Октай Енимехмедов за нападението над почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Бисеров бе привикан повторно за очна ставка със служителя на НСО Георги Райков. Двамата имаха противоречие в показанията си за това дали в газовия пистолет, който Октай насочи срещу Доган, е имало пълнител. "Не съм сигурен, дали в оръжието е имало пълнител, т.е. не съм го видял", каза Райков. "Предадох оръжието на служител от НСО, не съм сигурен, но мисля, че беше господин Райков", заяви пък Бисеров.

 

Двама бивши ръководители на Института по психология на МВР - Неделчо Стойчев и Росен Йорданов, също дадоха показания по делото. Експертите бяха категорични, че Октай е действал сам и целта му е била не да убива Доган, а само да го сплаши. Съдия Пенка Велинова обаче не прие показанията на Йорданов и обясни, че той трябва да говори като свидетел, а не като експерт, за да прави изводи.

 

ВАС върна уволнен гард на НСО

 

Гардът от НСО Георги Райков, който бе уволнен след нападението над Ахмед Доган, ще се върне на работа в службата. Това разкри лично Райков, след като даде показания по делото срещу Октай Енимехмедов. "Да, ще се върна. Аз съм се борил, за да упражнявам професията, която желая", каза той. Върховният административен съд окончателно е отменил заповедта за уволнението на Райков, след като миналата година това реши и Административният съд в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай