Цветанов: Няма човек, който да изнудва премиера

Цветанов: Няма човек, който да изнудва премиера | StandartNews.com

София. Няма човек, който да изнудва и да държи в зависимост премиера на страната. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод случая „Буда".

Според него до изборите предстои постоянно тиражиране на компрометиращи документи.

„В България през всички тези години не са малко лицата, които са се възползвали от реализирането на подобни сценарии с използването на материали или фалшифицирането на материали, за да може в действителност да държат в зависимост когото и да било и да бъде той послушен. Самият факт, че премиерът Борисов се обърна с молба, да бъде разсекретено всичко това, да бъдат декласифицирани съгласно българското законодателството материалите от първите публикации, показа много ясен знак, че няма човек, който да изнудва или да държи в зависимост премиера на страната. Смятам, че той го е доказал и с управленческия си подход и с всичко, което е реализирал през последните години", каза Цветанов.

„В България за голямо съжаление през всичките години излизат на дневен ред или досиета, или архивни материали", допълни вътрешният министър.

Късно снощи в сайта за анонимно изпращане на документи Болканлийкс се появиха поредните разкрития по случая "Буда". Подробности четете ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай