Стоянова: Актуализация се прави в края на годината

Промяната на държавната сметка е трябвало да се направи още в първите дни на правителството, твърди Кънев

Стоянова: Актуализация се прави в края на годината | StandartNews.com

София. "Актуализацията на бюджета е абсолютно ненавременна. Ако такава актуализация се наложи, трябва да бъде направена към края на годината, когато параметрите са ясни, когато с цифри се докаже, че се налага разходи да се покриват с дефицит".

Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в миналото Народно събрание Менда Стоянова.

Тя подчерта, че внасяйки актуализацията през юли, правителството е направи грешка, защото "превърна бюджета в повод за политическо говорене и сблъсъци, а финансите на държавата са много чувствителни". "Актуализация през юли има само политически мотиви", подчерта Стоянова.

От своя страна депутатът от БСП Петър Кънев коментира очакваният дебат в парламента като интересен. Според него актуализация на бюджета е трябвало да бъде направена веднага след като кабинетът е встъпил в длъжност. "Корекцията е нужна, това, което предлага правителството, е минимумът", каза Кънев.

"Днес ще коментираме бюджета на Менда Стоянова.
Последните четири години ГЕРБ превърнаха в парламента в един придатък на изпълнителната власт. Те бяха една машина за гласуване. Иска ми се когато гледаме бюджета за следващата година, в дебата активно да се включи опозицията", добави червеният депутат. По думите му много е важно бюджетът за следващата година да бъде направен сериозно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай