След внушение на БСП, Бенчев отрече Бойко Борисов да е гостувал в дома му

След внушение на БСП, Бенчев отрече Бойко Борисов да е гостувал в дома му | StandartNews.com

БСП се опитва да прехвърли върху ГЕРБ и други управляващи вината за това, че нейни членове са свързани с престъпни и съмнителни бизнеси, е мнението на депутати от управляващата партия. То е по повод на твърдението на представители на червената партия, че свързаният с Митьо Очите Бенчо Бенчев е толкова уважаван човек в Бургас, че в дома му, по негови собствени думи, са гостували всички премиери и президенти.

Направено бе внушение, че и сегашният премиер Бойко Борисов преди години е отсядал там. „Това са лъжи и интриги, никога не са идвали при мен", каза самият Бенчев за Стандарт.

В телефонно интервю по-рано днес за бТВ самият Бенчев не изключи в социалистическата партия действително да има черна каса.

Още вчера БСП обяви, че снема политическо доверие от Бенчев. Вчера и днес обаче от партията дадоха противоречива информация колко пари е налял бизнесменът в предизборните кампании на политическата формация. От десетки хиляди до... 70 лв.

„Да, спонсорирал съм с пари. Много повече от това, което се говори. Щом не могат да кажат точно колко съм дал, значи има черна каса", коментира Бенчев.

От ГЕРБ поискаха прокуратурата да разследва има ли черна каса в БСП.

БСП сутринта признаха, че Бенчев е участвал и в президентската кампания на Румен Радев.

А междувременно премиерът Борисов също се включи по темата: „Има кой да си отговаря, в голяма партия винаги може и такива да се вкарат. Ако очаквате да нападна г-жа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е – веднага гоним, махаме и толкоз, защото местните организации винаги могат да направят някоя беля".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай