Симеонов: Не сме поемали ангажимент да подкрепяме всичко

Симеонов: Не сме поемали ангажимент да подкрепяме всичко | StandartNews.com

София. Никъде не сме поемали ангажимент да подкрепяме всичко, което предлага ГЕРБ. Това коментира председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред журналисти в парламента.

„Тук има заблуда у министър-председателя", добави той. Симеонов припомни, че още по време на преговорите за съставяне на правителство от ПФ са заявили, че няма да подкрепят запазването на плоския данък вместо семейното подоходно облагане.

„Никъде в предварителната програма не сме казвали, нито те, че трябва да гласуваме 16 млрд. лева дълг, затова не ги подкрепихме", коментира той.

На въпрос дали има проблем в коалицията, Симеонов заяви: „Нищо ново под слънцето. Вече трети месец е така. Ние подкрепяме програмата, а кой ще я изпълнява, е от по-малка значимост. Важното е това, което сме записали, да се изпълнява", подчерта Валери Симеонов.

Попитан как ще коментира предложението на Бойко Борисов Румяна Бъчварова да бъде министър на вътрешните работи, Симеонов обясни, че той няма да работи с нея. „Ако изпълнява програмата, под която сме се подписали всички, ще я подкрепяме. Ако не изпълнява – дали е Бъчварова, дали е Вучков, дали е Борисов, ние ще сме против", каза още Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай