Президентът: Имаме огромен неизползван потенциал с Малта

Президентът: Имаме огромен неизползван потенциал с Малта | StandartNews.com

Има огромен неизползван потенциал между България и Малта, каза президентът Румен Радев по време на българо-малтийския бизнес форум в Националната художествена галерия, предаде БТА. Затова той благодари на администрациите на двете страни за организацията на този форум. Според него двете държави ги свързват много сходства в историята и географията.

Румен Радев отбеляза, че над 7 000 българи живеят в Малта, като тази българска общност също допринася за развитието на двустранните отношения. Според него българската икономиката се развива много добре, като страната ни поддържа и много добра кохезионна политика. Затова той вярва, че днешният форум ще бъде успешен. Според Румен Радев България е привлекателно място за инвестиции със своята политическа, макроикономическа и финансова стабилност.

Президентът се надява малтийският бизнес да има по-силно присъствие в България, както и българският в Малта. Според него този бизнес форум е важна част от успешната формула на доброто сътрудничество между двете страни. Той призова следващия път малтийският бизнес да дойде с конкретни инвестиционни проекти.

Президентът на Малта Мари-Луиз Колейро Прека заяви, че присъствието й на този бизнес форум е доказателство за развитието на сътрудничеството между двете страни. Тя е уверена, че българското председателство на ЕС ще постигне много добри резултати. "България е много важен стратегически партньор. Тя подчерта, че присъствието на малтийския министър на икономиката е ясно свидетелство за политическа воля, за да се разшири икономическото сътрудничеството между двете страни.

Мари-Луиз Колейро Прека акцентира, че туризмът между двете държави се развива добре. Тя информира, че в делегацията е един от ръководителите на малтийска авиокомпания, за да се договори авиовръзка между двете страни, което ще позволи да се развиват и бъдещите отношения.

Малтийският президент бе категоричен, че икономическото сътрудничество трябва да продължи и да се развива на всички нива. Според нея трябва да се насърчават връзките и сътрудничеството между малките и средните предприятия. Тя е на мнение, че подписването на четири споразумения и меморандум за разбирателство ще допринесе за развитието между двете страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай