Посланикът на САЩ: Не ви залъгвам, визите за България няма да паднат скоро

Посланикът на САЩ: Не ви залъгвам, визите за България няма да паднат скоро | StandartNews.com

Не се притеснявам от политиката, която води новият президент Доналд Тръмп, защото и той, както другите президенти, подкрепя демокрацията в България.

Това заяви посланикът на САЩ Ерик Рубин пред Нова тв.

По отношение на ограниченията за зелените карти засега това е само законопроект, който ще се обсъди през есента. Това не е начин да кажем "не" на тези емигранти, които не искаме, обясни той.

В САЩ има около един милион българи и ви уверявам, че ние харесваме българите, допълни Рубин.

САЩ подкрепят съдебната система в България, но ние не се опитваме да "побутнем" съдебната реформа. Ние подкрепяме усилията на неправителствените организации, които дават съвети, заяви той.

Но човек, който носи фланелка с надпис "СССР", не вярвам, чеможе да промени България. Не ме притеснява, че българите отново се обръщат към Русия, защото евроатлантическият път на България е безспорен, уточни Рубин. А за ппреговорите за нов исамолети в българската армия допълни: Моята работа не е да ви агитирам да купите Ф16, а да си смените старото руско въоръжение.

Ако зависеше от мен, щях веднага да махна визите, защото знам, че това е важно за българите. Но ние си имаме закони, които регламентират кога да паднат визите за България. Засега тя не изпълнява критериите, обясни той, като се позова на високия процент нелегални българи в Щатите и  съответно на високия процент отказани визи.

Не искам да ви залъгвам, че визите ще паднат скоро, заключи Рубин по най-важния за нас въпрос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай