Пеевски: Няма по-проверяван човек от мен в тази държава

Пеевски: Няма по-проверяван човек от мен в тази държава | StandartNews.com

"Да ме проверяват колкото искат. Мисля, че по-проверяван човек от мен в тази държава няма". Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента след въпрос дали се притеснява от предупреждението на банкера Цветан Василев - че съхранява данни за политици в сейфове и пред нотариуси.

Ето и пълния текст на интервюто:

- Г-н Пеевски, Цветан Василев твърди, че сте го изнудвали...

- Г-н Василев, според мен, го твърдеше преди година още това нещо и то вече е проверено. Дори тези лица, които той визира, казват, че няма такива разговори. Той претопля просто едни стари манджи в момента.

- Кои са лицата, които той визира?

- Той визира Лазов и мисля, че Ангелов. Пише го ясно в постановлението, което ми е изпратено от прокуратурата.

- Имате ли отговор на интервюто на Цветан Василев?

- Никакъв отговор. Според мен г-н Василев се опитва да отклони и много да елементализира спора между мен и него. Нямаме спор. Да си отговаря пред държавата, да обяснява защо прехвърля тези активи за по едно евро. С мене той няма друга тема. Питайте го от какво се притеснява. От мен със сигурност няма от какво да се притеснява.

- А Вие притеснявате ли се от показанията, които пази в сейфове?

- Изобщо не се притеснявам, да отваря всички сейфове, вчера ясно го заявихме.

- Според Вас, той ще се върне ли в България?

- Според мен е най-редно да се върне в България и да отговори на всички въпроси. Не може да обяснява, че нещо някъде крие и да излъчва послания незнайно към кого.

- Радан Кънев поиска прокуратурата да Ви провери?

- Аз съм толкова пъти проверяван вече, да ме проверяват колкото искат. Мисля, че по-проверяван човек от мен няма в тази държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай