От РБ прогнозират над 40% избирателна активност на евровота

От РБ прогнозират над 40% избирателна активност на евровота  | StandartNews.com

Кърджали. Предстоящите избори за ЕП са референдум за мястото на България в Европа. Ние настояваме българските проблеми да бъдат и проблеми на Евросъюза, каза в Кърджали Меглена Кунева, водач на евролистата на Реформаторския блок. По думите й Българя трябва да продължи да се присъединява към Шенген, към еврозоната, към Банковия съюз. „РБ предлага България да стане основателка на Европейския енергиен съюз, за да плащаме по-евтин газ, когато ЕС ще може да купува на едро големи количества газ", добави Кунева.

Тя и колеги й коментираха, че ако преди 4-5 години България беше изградила газовата си връзка с Турция, това би намалило цената на газа поне с 15 %.

„Не усвоихме средствата от ЕС, защото нямаме добра администрация, но и защото не успяхме да се преборим с корупцията и непрозрачността при разпределянето на парите. Затова управляващите са длъжни да отчитат всички сигнали за спиране на фондовете", заяви лидерът на СДС и председател на Предизборния щаб на РБ Божидар Лукарски. Радан Кънев добави, че българските граждани трябва да направят избор между ментетата в политиката. На срещата в Кърджали участваха също лидерите на НПСД Корман Исмаилов и на БЗНС Николай Ненчев. От РБ прогнозират над 40 на сто избирателна активност на евровота на 25 май. От коалицията не изключват провокации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай