НС временно забрани износа на дървесина

НС временно забрани износа на дървесина | StandartNews.com

Парламентът наложи тримесечен мораториум върху износа на необработен дървен материал. Така за срок от три месеца Народното събрание забранява изпращанията на необработен дървен материал, като думата "изпращане" е с цел преодоляване на забраната за движение на стоки и капитали в Европейския съюз, пише БГНЕС.

Парламентът задължава министъра на земеделието и храните да издаде заповед за забрана на износа на необработен дървен материал. Това задължение се отнася за страните извън Европейския съюз.

В приетото решение е записано, че в тримесечния срок на забраните за износ и изпращане трябва да бъдат изработени законодателни промени и промени в подзаконовите нормативни актове, свързани с подобряване на контрола върху дейностите в горските територии и противодействие на незаконната сеч. От ГЕРБ и БСП вече са готови със законодателни промени в тази посока, като по време на комисия представителите на двете партии постигнаха устна договорка двата законопроекта да бъдат внесени заедно в Народното събрание, за да се разглеждат заедно в комисии и пленарна зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай