Ненчев: Няма официално предложение за американските оръжия

Ненчев: Няма официално предложение за американските оръжия | StandartNews.com

До момента България не е получавала официално предложение за разполагане на американско военно оборудване. Това обясни министъра на отбраната Николай Ненчев по повод на направеното днес изявление на министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър за разполагането на американска военна техника.

"Днес имах среща с посланика на САЩ Н. Пр. Марси Рийс по нейна молба, по време на която бях информиран, че предстои изявление на американската страна за разполагане на техника в няколко източноевропейски държави. В разговора ни обаче не беше предоставена друга информация и подробности за броя и вида на техниката. Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал", казва Ненчев в изявление, разпространено от пресцентъра на МО.

"Ако подобно искане постъпи, затова ще бъде уведомено както българското общество, така и останалите български институции. Едва тогава ще започне процедурата по приемане и съгласуване на предложението", заявява още Николай Ненчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай