08:55 ч.

26.04.16

1 мин.

1739

0

0

Московски благодари на превозвачите за компромиса

от редактор Румен Пенчев |

Московски благодари на превозвачите за компромиса
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски благодари в ефира на БНТ на българските превозвачи, за компромиса и решението им да не блокират границата с Гърция по Великденските празници.


"Благодаря от свое име за компромиса, който българските превозвачи решиха да направят. Благодаря от свое име, имах възможност да благодаря и от името на министър-председателя, за компромиса, който българските превозвачи решиха да направят. Около 1 час беше вчера срещата, трудно успяхме да убедим превозвачите да не блокират границата ,което между другото е изключително справедливо", заяви министърът, цитиран от "Фокус".


"Това тяхно желание се провокира от писмо отпреди около 2 седмици от ЕК, което най-общо звучи „Не ни занимавайте нас с този проблем повече , решете си го това е между България и Гърция", което на практика не е истина и ще продължаваме да настояваме Брюксел да има механизъм, който да въздейства в момента на подобен тип кризи, а не след 3-4 месеца", обясни Московски.


"Това, което се реши вчера, въпреки че се съгласиха на компромис, е една декларация, в която ще се присъединят и други браншове и сектори от българската икономика и ако си позволят още веднъж незаконни действия, който и да е сектор в Гърция, с блокиране на границата, тогава надявам се цялата българска общественост и всички сектори в икономиката да подкрепят превозвачите", каза още той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент