Местан: Това, че пия руска водка, не снема идентичността ми на натовец

Местан: Това, че пия руска водка, не снема идентичността ми на натовец | StandartNews.com

Позицията на ДПС е откровено натовска. Това, че аз също понякога пия руска водка, не снема идентичността ми на натовец" Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан относно декларацията от сряда, в която ДПС е изразила категорична подкрепа за позицията на НАТО.

ПГ на ДПС ще подкрепи ратификацията на споразумението относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29, каза още той по време на дебата по Законопроекта за ратифициране на споразумението относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29

„България е формален член на НАТО от 2004 година, а през 2014 г. отбелязахме и 10-годишнината от това членство", посочи Местан и определи днешните дебати като свидетелство, че имаме да извървим голям път, за да трансформираме формалното си членство в реално. „Страната трябва да поема реални ангажименти за евроатлантическото ценностно пространство, а не само военното такова", посочи Местан.

„Този законопроект е един от тези знакови моменти, в които се проявява кой кой е. ПГ на ДПС ще подкрепи ратификацията, защото това е част от нашата евроатлантическа идентичност. Ние сме пронатовска и евроатлантическа партия. Призовавам всички да гласуваме съобразно ценностите и геостратегически избор, който България направи", призова Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай