Кунева иска единна регистрация на Блока за вота

Кунева иска единна регистрация на Блока за вота | StandartNews.com

Единна национална регистрация на Реформаторския блок за изборите и явяване единно на Блока в цялата страна са двете стъпки, на които „Движение България на гражданите" държи, каза в Бургас лидерът на партията и вицепремиер Меглена Кунева. "ДБГ е първата партия от РБ, която обявява желанието си за единна регистрация за местния вот. Имаме поставен срок от структурите ни до 1 месец да има подписано споразумение за единно явяване", допълни тя.

И добави, че дали ще се подкрепи кандидат или ще се издигне алтернативна кандидатура решават местните организации, а единната регистрация ще спомогне за консолидацията на РБ. "Единството идва през правила", каза Кунева и припомни, че ДБГ обяви Пътна карта за консолидация на РБ още през месец декември 2014 година. "Местните ни структури си задават въпроси какво би станало, ако се правят местни регистрации на РБ, което изключва възможност да се ползва марката на Блока", обясни тя и добави, че структурите на партията, там, където условията не позволяват да се явят заедно, ще преценят дали поемат риска да се явят самостоятелно, без марката РБ, което не променя тяхната принадлежност към дясно-центъра и ценностите на Блока.

"Ще имаме свои листи във всички общини в Бургас", потвърди Кунева. Според Найден Зеленогорски силата на всяка партия в РБ допринася за общата му сила. Той каза, че 40-50 по-малки общини и райони и 5-7 големи областни градове са целта на РБ за избор на кметове на местния вот. Имаме сериозни шансове за балотаж на местата, където сега има кметове, родеещи се с РБ и това ще е наша сериозна задача, добави той. По думите му, няма нагласа за преминаване на РБ в единна партия, а по-скоро се поддържа идеята на федеративен принцип, който да пази многообразието на партиите в рамките на единството на Блока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай