Костадинов: Оставката на шефа на ДАНС ще бъде гласувана в сряда

Костадинов: Оставката на шефа на ДАНС ще бъде гласувана в сряда | StandartNews.com

София. "В ДПС не е имало противоречия относно избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС", съобщи Камен Костадинов, зам.-председателят на парламентарната група на ДПС, пред БНР.

Той бе категоричен, че инициативата за предложението не е дошла от ДПС и допълни, че новото предложение за председател на ДАНС след отмяната на решението за назначаване на Делян Пеевски от петък, ще дойде отново от премиера Пламен Орешарски.

По думите му, във вторник ще бъде входиран проект за решение за отмяна на решението от петък и най-вероятно в сряда ще бъде гласувано, както обяви в събота и лидерът на ДПС Лютви местан.

Като „голяма грешка" депутатите от ДПС отчитат факта, че не са настояли за дебат и кандидатът за поста да представи своята концепция за развитието на службата.

"ДПС ще иска дебат при избора на нов председател на ДАНС," категоричен бе Костадинов.

„Ние стигнахме до извода, че след като Делян Пеевски е предложен, ние трябва да го подкрепим. Ако в групата на Коалиция за България е имало дебат и е имало хора, които са били на противно мнение и се е създал някакъв проблем при тях, в групата на ДПС такъв проблем не е имало," коментира депутатът.

„Все пак той е наш колега, макар че не е членувал никога в ДПС, ние го познаваме от доста време, за разлика от колегите от Коалиция за България, и може би това направи подкрепата много лесна," изтъкна Костадинов.

„Ще следва министър-председателят да има инициатива, да направи своя избор, да направи необходимите проверки и този път, взели поука от миналата седмица ще направим необходимия дебат, ще чуем граждански организации, политически партии," увери Камен Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай