16:25 ч.

20.03.17

2 мин.

0

5

0

Корнелия Нинова пред ректорите: Ще търсим национално съгласие за образованието

от редактор |

Корнелия Нинова пред ректорите: Ще търсим национално съгласие за образованието

Давам политическа гаранция, че нещата ще се случат, заяви лидерът на БСП


„Образованието е важна тема и то в стратегически, дългосрочен план - обвързване на средното и висше образование с икономиката. Предлагаме по тази тема да се търси национално съгласие, въпреки политическите ни различия като партии. Дългосрочността на един национален план за развитие на образованието изисква наука и приемственост". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с членовете на акедемичните ръководства и на студентските съвети. По думите й политическите опити- всяка партия като дойде на власт да променя кардинално правилата, законодателството, финансирането, приложението на законите, вреди на целия сектор.


„Готови сме, въпреки напрегнатата и невинаги принципна битка, да търсим национално съгласие и да бъдем инициатори на такова", обеща председателят на БСП. Корнелия Нинова подчерта, че предложенията на левицата са отворени за всичко, което е разумно и възможно да се направи. „Тук съм, за да дам политическа гаранция, че това, което решим с вас, ще се случи. Много обещания се дават, но невинаги се изпълняват", каза тя.


Нинова помоли за съдействие да се довърши националната карта, започната с бизнеса и средното образование. Тя обясни, че идеята е картата да отразява в дългосрочна перспектива развитието на икономиката и обвързването й с кадрите, които произвежда българската образователна система, науката, развойните центрове, иновациите. Според нея само така ще можем да направим един комплексен план, а не нещо на парче. Корнелия Нинова представи и идеята за създаване на фонд „Иновации" за подпомагане на младите учени.
В дискусията взеха участие и водачът на листата на „БСП за България" в 23-ти МИР София Жельо Бойчев, кандидатите за народни представители от листите на левицата в София проф. Румен Гечев, проф. Ваня Д


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:37 · 21.03.2017
МЛЪК ГЕРБАДЖИИ!!!! БЪЛГАРИЯ Е НАША НА 26-ТИ И ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ПОВТОРИМ ГРЕШКИТЕ ОТ ОРЕШАРСКИ!!! РЕПРЕСИИ ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО!!!! НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ШЕПА МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ ДА БЛОКИРАТ ЦАРИГРАДСКО И ДА НИ СВАЛЯТ!!!! БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ТРАЙНО ЧЕРВЕНА!!!!
Потребител · 08:16 · 21.03.2017
"Много обещания се дават, но не винаги се изпълняват" - съвсем правилно госпожа Лъжа. И вашите обещания досега не са се изпълнявали, та сега ли? Трябва да сме слепи за да ви подкрепим.
Потребител · 22:06 · 20.03.2017
МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО КОСТАДИН КОСТАДИНОВ. ВЕДНАГА. НИКОГА ПОВЕЧЕ ЧИФУТИ ЖИДОВЕ И ОБИКНОВЕННИ СОПОЛИВИ ЕВРЕИ. ИЗКРИВИХА НИ ИСТОРИЯТА.
Потребител · 19:09 · 20.03.2017
Всички са червени боклуци и доносници на ДС .Пълни изроди!!! Как студентите не ги избиват с камъни се чудя
Потребител · 17:42 · 20.03.2017
Много ректор,много нещо,но всичко е за сметка в качеството на обучение-във всеки град университет
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент